مقالات

اصلی ترین نکات کلیدی “خاک بنتونیت تصفیه روغن”+خرید

بنتونیت برای تصفیه روغن

خاک بنتونیت تصفیه روغن، نوعی خاک معدنی و طبیعی است که به منظور حذف ناخالصی های موجود در روغن های گیاهی، معدنی و سنتتیک مورد استفاده قرار می گیرد. چنان چه خاک بنتونیت مصرفی از کیفیت بالایی برخوردار بوده و توان تورم پذیری زیادی داشته باشد، نیازی به استفاده از بنتونیت فعال نیست. در غیراین صورت بهتر است از بنتونیت فعال استفاده شود.

خاک بنتونیت تصفیه روغن چیست؟

خاک بنتونیت تصفیه روغن

همان طور که گفته شد خاک بنتونیت برای رنگبری و تصفیه انواع روغن کاربرد دارد. در واقع بنتونیت یک ترکیب کاتالیست است که پس از فرایند تصفیه، باید از روغن بازیافت گردد. از هر دو نوع اصلی کانی یعنی بنتونیت سدیمی که قدرت جذب بالایی دارد و بنتونیت کلسیمی که قادر به جذب انواع یون هاست، می توان در تصفیه روغن استفاده کرد.

هدف استفاده از خاک بنتونیت تصفیه روغن، حذف برخی از مواد نامطلوب و رنگ زدایی از انواع روغن ها ( حیوانی، نباتی و معدنی ) است.

سایر روغن های گیاهی مثل تخم کتان، سویا و نارگیل نیز به کمک بنتونیت معدنی خالص سازی می شوند تا در تولید صابون، انواع رنگ ها و محصولات خوراکی مصرف شوند. با استفاده از خاک بنتونیت تصفیه روغن، دهیدروژنه کردن، ضدعفونی، خنثی سازی و رنگ زدایی روغن ها نیز صورت می پذیرد.

انواع خاک تصفیه روغن

مقدار لازم خاک بنتونیت تصفیه روغن 3-0/5 درصد وزنی روغن است. چنان چه هاک مصرفی به اندازه کافی فعال نباشد، مقداری از روغن را در خود نگه می دارد. بنابراین لازم است از خاک طبیعی فعال استفاده شود و یا پس از فعال سازی به روش های فیزیکی و شیمیایی مورد استفاده قرار گیرد.

به این منظور 3 نوع خاک رس در پروسه تصفیه روغن ها وجود دارد.

1- خاک رس طبیعی فعال

این نوع رس های طبیعی به صورت فعال در طبیعت وجود دارند و نیازی به اسیدی شدن ندارند. این خاک، از پلاستیسیته پایینی برخوردار بوده و آب فراوانی در ساختار خود دارد. همچنین پس با از دست دادن آب، حالت چسبندگی پیدا می کند.

2- خاک بنتونیت تصفیه روغن

 

این نوع خاک بنتونیت، قابلیت فعال شدن به کمک اسیدهای معدنی را داراست. قدرت رنگبری و تصفیه این خاک چندین برابر رس های طبیعی فعال می باشد.

 3- بوکسیت فعال شده

با حرارت دادن ماده معدنی بوکسیت، نوع فعال شده آن به دست می آید که تنها جهت تصفیه روغن های نفتی کاربرد دارد.

انواع روش های تصفیه روغن

تصفیه روغن ها به دو روش فیزیکی و شیمیایی صورت می پذیرد که در ادامه به بررسی مختصر آنها می پردازیم.

تصفیه فیزیکی روغن

در این روش ناخالصی های موجود در روغن را قبل از سفید کردن، به کمک تبخیر جداسازی می کنند. سپس به کمک اسید سولفوریک و 2-0/5 درصد خاک رس فعال آن را بی رنگ می نمایند. این عملیات در دمای 90 درجه سانتیگراد و به مدت 15-10 دقیقه در خلا صورت می پذیرد.

تصفیه شیمیایی روغن

واحد تصفیه روغن با بنتونیت

در این روش ابتدا به کمک اسید، نمک و صمغ را جدا می کنند. سپس خاک بنتونیت تصفیه روغن را به آن اضافه کرده و به مدت 30-20 دقیقه در خلا و در دمای 90 درجه سانتیگراد نگه می دارند. کیفیت خاک بنتونیت مصرفی، تاثیر مستقیم بر رنگ نهایی روغن خواهد داشت.

چگونگی عمل بنتونیت رنگبر

بنتونیت یا خاک رنگبر، قدرت بالایی در جذب و ته نشینی عناصر سنگین دارد. مکانیسم عمل این ماده معدنی پس از اضافه شدن به روغن و نوشیدنی ها به این صورت است که ترکیبات و عناصر کدرکننده مثل فسفولیپیدها، عناصر سنگین فلزی، صابون ها و بتاکاروتن را جذب و آنها را ته نشین می کند.

کاربرد بنتونیت در تصفیه روغن

خاک رنگبر

خاک بنتونیت با نام هایی چون خاک رنگبر، خاک اکتیو، خاک تونسیل و خاک تصفیه نیز شناخته می شود. این خاک آفلاتوکسین و بنزوپیرن موجود در روغن را جذب و حذف می کند. سپس کاملا از روغن جدا می گردد.

از خاک بنتونیت تصفیه روغن در موارد دیگری نیز استفاده می شود.

1- تهیه صابون های سفیدکننده 2- تولید روغن های معدنی روانساز 3- احیای روانسازها

خصوصیات خاک رنگبر مرغوب

تخلخل بالا، تراکم کم، سطح تماس بالا، قابلیت نفوذپذیری و قدرت جذب مطلوب از خصوصیات خاک بنتونیت تصفیه روغن است. این خاک به کمک اسید، پردازش شده و فعال می شود. در این صورت قدرت جذب آن به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.

خاک رنگبر با کیفیت، قابلیت استفاده مجدد را دارد.

روغن پس از خالص شدن توسط خاک بنتونیت، سبک، شفاف و درخشان شده و پایداری مطلوب و اسیدیته پایینی خواهد داشت.

مشکلات استفاده از خاک بنتونیت تصفیه روغن

بنتونیت برای تصفیه انواع روغن

یکی از معضلات استفاده از این خاک رس تصفیه کننده، چگونگی دفع خاک های مصرف شده است. حباب های روغن حبس شده در خاک، با قرار گرفتن در معرض هوا، اکسید شده و حرارت کافی جهت ایجاد آتش سوزی را فراهم می آورد. بنابراین جابجایی و دفع خاک تصفیه شده، احتمال ایجاد حریق و مشکلات زیست محیطی را به دنبال خواهد داشت.

همچنین خاک بنتونیت تصفیه روغن که فعال شده را باید در محیط خشک و خنک نگهداری کرد.

خرید بنتونیت مخصوص تصفیه روغن

برای اطمینان از کیفیت و خلوص محصول و به دست آوردن بهترین نتیجه، حتما بنتونیت را از مراکز معتبر تهیه کنید. زئولایف، یکی از تولیدکنندگان موفق انواع بنتونیت سدیمی و کلسیمی در کشور است که محصولات خود را جهت مصرف در صنایع مختلف، به قیمت مناسب عرضه می نماید.

سخن پایانی

خاک بنتونیت جهت تصفیه در صنعت تولید انواع روغن گیاهی و حیوانی کاربرد دارد. این ترکیب معدنی قادر به جذب و جداسازی بسیاری از ناخالصی های موجود در روغن می باشد. این ترکیب همجنین با حذف مواد مضر و اجزای اضافی، سبب شفافیت روغن نیز می گردد.

4 دیدگاه در “اصلی ترین نکات کلیدی “خاک بنتونیت تصفیه روغن”+خرید

  1. سحر میرزازاده گفت:

    درود و تشکر بابت مطالب پربار
    خاک بنتونیت برای تصفیه چه نوع روغن هایی مناسب است؟

    1. zeolifeadmin گفت:

      سلام همراه عزیز
      بسیار خرسندیم که مطالب ارائه شده برای شما سودمند بوده است. خاک بنتونیت برای رنگبری انواع روغن حیوانی، گیاهی و معدنی کاربرد دارد. روغن هایی مثل دانه کتان، سویا و نارگیل به کمک این ترکیب معدنی تصفیه می شوند.

  2. علیرضا سماوی گفت:

    سلام و درود
    بنتونیت چه کاربردی در صنعت تصفیه روغن دارد و چه مقدار باید به روغن اضافه شود؟

    1. zeolifeadmin گفت:

      سلام دوست عزیز
      این کانی که با نام بنتونیت رنگبر نیز شناخته می شود. نوعی ماده جامد است که در صنعت برای حذف ناخالصی های موجود در روغن استفاده می شود. مقدار 1-0/5% به روغن اضافه شده و پس از تکمیل پروسه تصفیه، به صورت کامل از روغن جدا می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *