مقالات

نقش بنتونیت در گندله سازی چیست؟ + خرید بنتونیت گندله سازی

بنتونیت گندله سازی

بنتونیت به عنوان عامل اتصال دهنده و چسباننده در گندله سازی سنگ آهن مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که بنتونیت تاثیری بر رفتار متالوژیکی گندله نداشته و در عین حال قیمت مناسبی دارد، به طور گسترده در کارخانه های گندله سازی مصرف می شود. این ترکیب معدنی قادر است قدرت فشرده سازی خشک گندله متراکم شده آهن را بهبود دهد. در ادامه بیشتر درباره نقش بنتونیت در گندله سازی صحبت خواهیم کرد.

بنتونیت در گندله سازی

یکی از روش های تبدیل مواد پودری سنگ آهن به توده ای متراکم و کاربردی، گندله سازی است. از بنتونیت در گندله سازی جهت گلوله کردن کنسانتره آهن استفاده می شود. سنگ آهن به تنهایی ارزش افزوده چندانی ندارد. به همین دلیل با ترکیب آن با بنتونیت، اقدام به ساخت گندله می کنند که در صنعت فولادسازی کاربرد دارد.

سنگ آهن کنسانتره را با ترکیباتی چون سیمان، آهک، بنتونیت، مواد آلی، شیر آهک و آب ترکیب کرده و به صورت توپ های کوچکی درمی آورند. ماده حاصله، گندله نام دارد که از مواد اولیه کاربردی در کوره بلند جهت تولید محصولات فولادی به روس احیای مستقیم است. همچنین از گندله در صنعت ساخت پل، خودروسازی، ساخت هواپیما، تولید لوازم خانگی و ساخت دوچرخه بهره می برند.

بنتونیت به عنوان یک خاک صنعتی پرکاربرد، در ترکیب با آب، خاصیت چسبانندگی پیدا کرده و در ساخت گندله های فلزی به صورت یک چسب معدنی عمل می کند. در قسمتی از سایت sciencedirect آمده است که:

Bentonite not only improves the strength of green pellets but also improve the strength of fired pellet [7]. The pelletization process can convert the iron ore fines (<150 µm) to improved feed material for blast furnaces.

نقش بنتونیت در گندله سازی

نقش بنتونیت در گندله سازی

بنتونیت پودری وقتی با سنگ آهن ترکیب می شود، به خوبی در میان دانه های سنگ آهن پخش شده و سبب یکنواختی توزیع آب می گردد. به همین دلیل گندله خام، هنگام خشک شدن و از دست دادن رطوبت، دچار ترک خوردگی نشده و ظاهری مناسب خواهد داشت.

برای ساخت گندله خام، ابتدا سنگ آهن نرمه را با پودر میکرونیزه بنتونیت و آب ترکیب کرده و در ماشین آلات خاص به چرخش درمی آورند. به این ترتیب گلوله هایی با اندازه مناسب و مقاومت مکانیکی لازم حاصل می شود که آماده پخت می باشد. در کوره، گندله ها در معرض دمای 1400-1200 درجه سانتیگراد قرار می گیرند.

در این مرحله، بنتونیت موجود در گلوله ها، با اکسید آهن واکنش داده و ترکیبات سرباره ای حاصل می کنند. مواد ذوب شده به شکل لایه ای نازک، دانه ها را در برگرفته و سبب بالا رفتن مقاومت مکانیکی گندله ها خواهد شد. مقدار بنتونیت در گندله سازی معادل 1-5/0 درصد می باشد.

در واقع بنتونیت سبب افزایش مقاومت مواد اولیه می شود. در عین حال که سرعت خشک شدن گندله ها را افزایش می دهد. به این ترتیب از خرده های سنگ آهن که همان ضایعات معادن سنگ آهن است، استفاده مفید و کاربردی می شود.

بنتونیت مصرفی در این فرایند، بنتونیت سدیم است که قابلیت جذب آب را داشته و خاصیت چسبندگی پیدا می کند. گندله سازی در واقع حلقه واسط مابین معدن سنگ آهن و صنعت فولادسازی است. کیفیت فولاد بستگی به مرغوبیت گندله ها و کیفیت گندله ها بستگی به کیفیت و عیار بنتونیت دارد.

با انتخاب بنتونیت مرغوب و مناسب، گندله های باکیفیتی از نظر دانسیته، ظرفیت گرمایی و استحکام بالا در برابر خردشدگی به دست می آید. مقدار مورد نیاز بنتونیت در گندله سازی بستگی به عوامل زیر دارد:

  1. نوع سنگ آهن: هر چه کیفیت سنگ آهن بالاتر باشد، بنتونیت کمتری نیاز است.
  2. رطوبت گندله: جهت تولید گندله هایی با رطوبت بالا، نیاز به مقدار بیشتری بنتونیت است.
  3. اندازه گندله: برای ساخت گندله های کوچک تر، مقدار بیشتری بنتونیت لازم می باشد.

مزایای استفاده از بنتونیت در گندله سازی شامل موارد زیر است:

  • بالا بردن سطح استحکام و پایداری گندله ها
  • بهبود شکل و اندازه گندله ها
  • کاهش دورریز طی فرایند گندله سازی
  • افزایش بهره وری از کوره بلند
  • افزایش سرعت تولید
  • کم کردن هزینه های تولید

به طور کلی دو روش جهت تولید گندله های فلزی وجود دارد که در هر دو از بنتونیت به عنوان عامل چسباننده استفاده می کنند:

  1. روش استوانه ای
  2. استفاده از دستگاه های دیسکی

ویژگی بنتونیت گندله سازی

ویژگی بنتونیت گندله سازی

بنتونیت در گندله سازی از نوع سدیمی بوده و عمدتا دارای مونت موریلونیت است. میکرونیزه بودن این ترکیب معدنی، به تشکیل مطلوب و مناسب گندله ها کمک می کند. بنتونیت در گندله سازی باید پیوند خوبی بین ذرات سنگ آهن و آب ایجاد کند و قابلیت جذب آب بالایی داشته باشد.

هر چه عیار کانی بالاتر و ذرات آن ریزدانه تر باشد، گندله های حاصل قبل و بعد از پخت، استحکام مطلوب تری داشته و عملکرد بهتری در کوره بلند نشان خواهد داد. سطح ویژه بنتونیت در گندله سازی باید 100000-6000 سانتیمتر مربع بر گرم باشد.

بنتونیت گندله سازی مرغوب دارای مقادیر کم ناخالصی هایی چون پتاسیم، سدیم، سیلیس، تیتانیوم و کروم بوده و آهن بالایی دارد. نقش پتاسیم و سدیم در سرباره روی دیواره های کوره بلند و نقش سیلیس در کل محتوای سرباره است. تیتانیوم و کروم در ترکیب با آهن، الیاژ می سازند. وجود مقادیر زیاد آهن در بنتونیت مصرفی در این پروسه، سبب می شود به جای سرباره، آهن تولید شود.

قیمت بنتونیت گندله سازی

قیمت بنتونیت گندله سازی تحت تاثیر عواملی چون میزان قدرت جذب آب و چگونگی چسبندگی آن تعیین می شود. زئولایف یکی از مراجع معتبر ارائه دهنده بنتونیت گندله سازی باکیفیت و مرغوب در سطح کشور است. این مجموعه با اتکا به دانش روز، بهره گیری از سیستم نوین، برخورداری از نیروی انسانی مجرب و شایسته تبدیل به یک سازمان پیشرو و موثر در حوزه عرضه انواع بنتونیت معدنی از جمله بنتونیت حفاری، بنتونیت چاه ارت و بنتونیت گندله سازی شده است.

خرید بنتونیت گندله سازی

خرید بنتونیت گندله سازی

جهت خرید بنتونیت، فاکتورهای ذکر شده را مدنظر داشته باشید. هر چه پودر بنتونیت از ذرات ریزتری برخوردار باشد، کیفیت گندله تولید شده از آن بالاتر خواهد بود. همواره سعی کنید برای خرید این کانی به مراکز معتبر و باسابقه مراجعه کنید. کارشناسان ما در مجموعه زئولایف آماده پاسخگویی به سوالات مشتریان محترم در خصوص این محصول و ثبت سفارشات شما می باشند.

 

سخن پایانی

بنتونیت نوعی کانی رسی آبدوست است که ساختاری لایه لایه داشته و توانایی جذب مقادیر زیاد آب دارد. کاربرد بنتونیت گندله سازی در صنایع فولادسازی و تولید گندله های فلزی است. در ساخت گندله، بنتونیت با ذرات سنگ آهن ترکیب شده و عامل تشکیل دانه های نخودی شکل با استحکام بالا و ظرفیت گرمایی زیاد می گردد.

 

سوالات متداول

1- ویژگی بنتونیت گندله سازی چیست؟

بنتونیت در گندله سازی از نوع سدیمی بوده و عمدتا دارای مونت موریلونیت است. همچنین بنتونیت در گندله سازی باید پیوند خوبی بین ذرات سنگ آهن و آب ایجاد کند و قابلیت جذب آب بالایی داشته باشد.

2- کاربرد بنتونیت در گندله سازی چیست؟

از بنتونیت در گندله سازی برای گلوله کردن کنسانتره آهن استفاده می شود. سنگ آهن به تنهایی ارزش افزوده چندانی ندارد. به همین دلیل با ترکیب آن با بنتونیت، اقدام به ساخت گندله می کنند که در صنعت فولادسازی کاربرد دارد.

4 دیدگاه در “نقش بنتونیت در گندله سازی چیست؟ + خرید بنتونیت گندله سازی

  1. حمید گفت:

    برای گندله سازی از بنتونیت سدیمی استفاده کنیم بهتره یا بنتونیت کلسیمی؟ فرقشون چیه؟

    1. zeolifeadmin گفت:

      سلام
      بنتونیتی که در گندله سازی استفاده می شود، باید قابلیت جذب آب بالایی داشته و بتواند پیوند خوبی بین ذرات سنگ آهن و آب ایجاد کند. این ویژگی مربوط به بنتونیت سدیمی است. فرق این دو نوع بنتونیت در عنصر غالب و خصوصیات آنهاست. در بنتونیت نوع سدیک، فراوانی عنصر سدیم بیشتر از سایر عناصر است و قادر به جذب آب فراوان تا چندین برابر حجم خود می باشد. در حالیکه در بنتونیت کلسیمی، عنصر غالب، کلسیم بوده و از قابلیت تبادل کاتیونی برخوردار می باشد. انتخاب هر کدام از این دو نوع در صنایع، بسته به این است که کدام قابلیت بنتونیت مورد نظر است.

  2. صفورا صائمی گفت:

    از کدام نوع بنتونیت در گندله سازی استفاده می شود و چقدر از وزن کان سنگ گندله سازی را شامل می شود؟

    1. zeolifeadmin گفت:

      سلام دوست عزیز
      از بنتونیت سدیم دار به میزان 0/5% وزنی کان سنگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *