مقالات

بنتونیت خوراکی چیست؟ خواص بنتونیت خوراکی + قیمت آن

بنتونیت خوراکی

بنتونیت یک کانی رسی است که به واسطه خصوصیات منحصر به فرد و ویژه در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب معدنی را می توان به چند صورت تقسیم بندی کرد که مهم ترین آنها از نظر میزان جذب آب و تورم پذیری است. اما در این مقاله قصد بر این است که بنتونیت را از لحاظ خوراکی بودن یا نبودن بررسی و به تشریح خواص آن در صنعت غذایی و خوراک دام بپردازیم.

بنتونیت خوراکی چیست؟

بنتونیت خوراکی در واقع پودر حاصل از خاکستر آتشفشانی است که ماده اصلی متشکله آن سیلیکات آلومینیوم هیدراته شده به همراه کانی هایی چون کلسیم، آهن و منیزیم می باشد. برخی از افراد ممکن است گچ و کلوخه خوراکی را با این ماده اشتباه بگیرند. برای اینکه بدانید کلوخه خوراکی چیست روی آن کلیک کنید.

با توجه به این که بنتونیت در اصل نوعی خاک است، ممکن است این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که آیا بنتونیت معدنی، خوراکی است یا خیر؟ اساسا بنتونیت خوراکی چیست و چه فواید و مضراتی دارد؟

بنتونیت خوراکی چیست؟

در پاسخ به این سوال باید گفت برخی افراد معتقدند با خوردن مستقیم این خاک معدنی، سموم بدن دفع شده و برخی اشکالات گوارشی مانند حالت تهوع، مشکلات سیستم گوارشی و علائم تهوع صبحگاهی در خانم های باردار مرتفع شده و ریزمغذی های مورد نیاز بدن تامین می گردد. به نقل از سایت medicalnewstoday درباره بنتونیت خوراکی:

Bentonite clay is present in many skin products, but some people also add it to foods or drinks hoping to relieve digestive issues or remove toxins from the body. Research has looked at the health benefits of bentonite clay, though many studies use animal or cell models.

اما توصیه ما بر این است که از خوردن هر نوع خاکی، اگرچه معدنی باشد، به مدت طولانی و در مقادیر زیاد پرهیز کنید.بنتونیت خوراکی قابل مصرف برای انسان، نوعی بنتونیت است که به خوبی تصفیه شده و خاک و سایر ناخالصی ها از آن جدا شده باشد. این ماده معدنی برای مصارف بهداشتی و در صنایع غذایی قابل استفاده است. توجه داشته باشید که بنتونیت خوراکی مناسب برای انسان با بنتونیت خوراک دام متفاوت است. در واقع بنتونیت خوراک دام، همان نوع مصرفی در صنایع می باشد.

 

خواص بنتونیت خوراکی

گفتیم که برخی افراد معتقدند بنتونیت خوراکی، سموم با بار منفی را جذب می کند. بنابراین به نوعی خاصیت سم زدایی داشته و برای تسکین مسمومیت های غذایی می تواند گزینه مناسبی باشد.

اگرچه تحقیقات علمی کامل و مفصلی در این خصوص انجام نشده، اما این احتمال وجود دارد که خاک بنتونیت خوراکی که از کانی های خوراکی است، به بهبود عملکرد سیستم گوارشی، جذب سموم تولید شده در بدن و سمومی که از طریق مواد غذایی وارد بدن می شوند، بهبود عملکرد ارگان های بدن، افزایش جذب مواد مغذی، حذف باکتری ها در بدن و تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

خواص بنتونیت خوراکی

در سطح دنیا نیز بنتونیت خوراکی برای انسان به صورت بسته بندی شده، از طریق وبسایتهای معتبر به فروش می رسد. اما کاربرد اصلی بنتونیت خوراکی برای مصارف خارجی مثل تولید خمیردندان، دهانشویه و پاکسازی پوست به کمک ماسک بنتونیت می باشد. از آنجا که طبیعت بنتونیت، جاذب آب و رطوبت است، توصیه می شود افراد دارای پوست خشک و حساس کمتر از این ماسک بنتونیت استفاده کنند.

مضرات بنتونیت خوراکی

پیشتر گفتیم که خوردن خاک رس به مدت طولانی و در مقادیر زیاد می تواند اثرات زیانباری برای سلامت افراد به دنبال داشته باشد. گویا این که روش های درمان دارویی کم خطر و اثربخشی در حوزه پزشکی، برای التیام مشکلات و بیماری هایی که تلاش می شود با خوردن خاک بنتونیت خوراکی مرتفع شود، وجود دارد.

مضرات بنتونیت خوراکی

  • کم خونی

یکی از بیماری هایی که امکان ابتلا به آن در اثر خوردن خاک رس یا هر خاک دیگری وجود دارد، کم خونی است. گفته می شود یکی از دلایلی که افراد تمایل به خوردن خاک پیدا می کنند، کم خونی ناشی از فقر آهن می باشد. اما لازم است بدانید خوردن خاک بنتونیت خوراکی، نه تنها این مشکل را رفع نمی کند، بلکه آن را تشدید نیز خواهد کرد. چرا که بنتونیت به دلیل طبیعت جاذب خود، آهن و سایر ریزمغذی های محلول را جذب و از بدن خارج می کند که این پروسه، خود سبب کم خونی می گردد.

  • ایجاد مشکل در بارداری

در خانم های باردار نیز گاها تمایل به خوردن خاک رس، گچ و سایر مواد معدنی دیده شده که محققان دلیل آن را ناشی از کمبود آهن در بدن و یا تغییر سیستم ایمنی بدن می دانند. خوردن بنتونیت خوراکی ( حتی تصفیه شده ) به هیچ عنوان در دوران بارداری توصیه نمی شود، چرا که ممکن است سلامت مادر و جنین را در معرض خطر قرار دهد.

  • مسمومیت با فلزات سنگین

مسمومیت با فلزات سنگین

خاک بنتونیت خوراکی می تواند حاوی فلزات سنگینی چون سرب، جیوه، آرسنیک و کادمیوم باشد. خوردن این خاک سبب انتقال این فلزات خطرناک به بدن و ایجاد مسمومیت می شود. مساله خطرناک این که این فلزات تجزیه ناپذیر بوده و با رسوب در بافت ها و مفاصل، عوارضی چون ضعف عمومی، اسهال، بی اشتهایی، نارسایی کلیه، مشکلات قلبی و افزایش ریسک ابتلا به سرطان را ایجاد می کنند.

  • بیماری های انگلی و میکروبی

تعداد زیادی میکروارگانیسم های بیماریزای قارچی و باکتریایی در خاک وجود دارند که می توانند در بدن انسان مشکلاتی نظیر کیست های هیداتیک ایجاد نمایند.

  • ایجاد یبوست

ذرات خاک به دلیل فشاری که به روده ها هنگام دفع وارد می آورند، می توانند منشا ایجاد یبوست در انسان باشند.

  • افزایش سطح پتاسیم و روی در بدن

بنتونیت حاوی عنصر پتاسیم بوده و ورود این عنصر به بدن ممکن است احتمالا بروز عوارضی چون آریتمی قلب، تنگی نفس، ضعف عمومی و ایست قلبی را افزایش دهد.

  • بیماری کزاز

ورود خاک به بدن، احتمال ابتلا به بیماری عفونی کزاز را بالا می برد. این بیماری باکتریایی با علائمی همچون گرفتگی دردناک ماهیچه ای و آرواره، تب، تعریق شدید، افزایش ضربان قلب و افزایش فشار خون همراه است.

خاک بنتونیت خوراکی

خاک بنتونیت خوراکی

خاک بنتونیت خوراکی نوعی خاک  معدنی جاذب است که غالبا در دو نوع بنتونیت کلسیمی و سدیمی در طبیعت دیده می شود. بنتونیت سدیم حاوی کاتیون های سدیمی بوده و قدرت جذب آب بسیار بالایی دارد. همین ویژگی سبب شده کاربرد گسترده ای در صنایع گوناگون داشته باشد. بنتونیت سدیمی به خوراک دام و طیور اضافه شده و بهبود و افزایش نرخ رشد را در پی خواهد داشت.

بنتونیت خوراکی که برای انسان مصرف می شود، باید کاملا عاری از فلزات سنگین جانبی، خاک و آلودگی بوده و از خلوص و عیار بالایی برخوردار باشد.

بنتونیت خوراکی برای انسان

بنتونیت خوراکی برای انسان، جهت از بین بردن سختی آب در تولید آب معدنی و همچنین به عنوان شفاف کننده در ساخت نوشیدنی و آبمیوه های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. بنتونیت به صورت ماسک، با جذب چربی های اضافی و گرد و غبار از روی پوست، نقش موثری در پروسه پاکسازی پوست ایفا کرده و درمان طبیعی برای آکنه محسوب می شود.

بنتونیت خوراکی برای انسان

از دیگر کاربردهای بنتونیت خوراکی می توان به رنگزدایی از روغن های گیاهی و حیوانی و جذب ناخالصی ها اشاره نمود. این ترکیب معدنی در تولید برخی داروها، کرم ها، لوسیون ها، پودرهای صورت و داروهای گیاهی به عنوان عامل جاذب مصرف می گردد.

قیمت بنتونیت خوراکی

عوامل موثر در تعیین قیمت بنتونیت خوراکی شامل نوع دانه بندی، میزان خلوص و عیار آن، درصد جذب آب و آنالیز می باشند. با توجه به نوسانات قیمت در بازار، خریداران عزیز می تواننداز طریق راه های ارتباطی موجود در وبسایت، جهت دریافت قیمت روز و خرید بنتونیت خوراکی، با واحد فروش مجموعه زئولایف ارتباط گرفته و سفارشات خود را ثبت نمایند.

بنتونیت خوراکی از کجا بخریم؟

در بازار مراجع مختلفی برای خرید و فروش بنتونیت خوراکی (بنتونیت خوراک دام) وجود دارد. زئولایف یکی از مراجع مطمئن و معتبر برای خرید بنتونیت خوراکی مستقیم از معادن بنتونیت ایران مانند معدن سمنان، به صورت کلوخه و پودری در مش بندی مورد درخواست خریدار محترم می باشد. تضمین کیفیت محصولات زئولایف، ضامن اعتبار این برند بین سایر رقباست. کارشناسان ما در این مجموعه آماده ارائه اطلاعات مورد نیاز و پاسخگویی به مشتریان ارجمند هستند.

زئولایف

سخن پایانی

همانطور که گفتیم بنتونیت خوراکی یک کانی رسی است که مهم ترین خصوصیت آن، قابلیت جذب است. نوع خوراکی بنتونیت با نوعی که در صنایع مصرف می شود، متفاوت بوده و باید پیش از مصرف به خوبی تصفیه شده و فلزات سنگین و ناخالصی ها کاملا از آن جدا گردد. مورد مصرف آن در صنایع غذایی، جذب ناخالصی ها از روغن های گیاهی و حیوانی و رنگزدایی و در تولید آب معدنی برای از بین بردن سختی آب است. دیگر کاربرد آن در مصارف بهداشتی برای تولید کرم ها و لوسیون هاست.

 

 

سوالات متداول

1- بنتونیت خوراکی چیست؟

بنتونیت خوراکی در واقع پودر حاصل از خاکستر آتشفشانی است که ماده اصلی متشکله آن سیلیکات آلومینیوم هیدراته شده به همراه کانی هایی چون کلسیم، آهن و منیزیم می باشد. بنتونیت خوراکی هم برای انسان و هم برای خوراک دام در صنایع استفاده می شود.

2- بنتونیت خوراکی برای انسان چه کاربردی دارد؟

بنتونیت به کار رفته در ماسک های صورت، با جذب چربی های اضافی و گرد و غبار از روی پوست، نقش موثری در پروسه پاکسازی پوست ایفا کرده و درمان طبیعی برای آکنه محسوب می شود. همچنی می توان از آن برای از بین بردن سختی آب در تولید آب معدنی و همچنین به عنوان شفاف کننده در ساخت نوشیدنی و آبمیوه های صنعتی استفاده کرد.

3- بنتونیت خوراکی از کجا بخریم؟

مراکز مختلفی برای خرید بنتونیت در ایران وجود دارد که یکی از معتبرترین آنها مجموعه زئولایف می باشد. شرکت زئولایف علاوه بر فروش بنتونیت، در زمینه فروش انواع زئولیت همچون زئولیت کشاورزی، خوراکی، تصفیه آب و … نیز تبحر دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *